ZONN

Deze bungalow uit de jaren 70 had dringend een update nodig. De architect had een visie die helemaal gevolgd is door de bouwheer: het groene van de tuin naar binnen brengen door gebruik te maken van ingestrooid groen glas. Wat eerst een bizar idee leek is geëindigd in prachtig project!

Wulpen

Deze prachtige woning in het landelijke Oostkerke, nabij Damme, is een mooie mix tussen oude karaktervolle materialen gecombineerd met de nieuwste technieken. Een mat gepolijste betonvloer met bleke Simbadgrind sluit hier perfect bij aan. Als kers op de taart hebben we ook het haardmeubel massief ter plaatse gemaakt in dezelfde beton.

Sorben

Een beetje verscholen achter een mooie beukenhaag staat deze eigentijdse villa opgetrokken uit rode baksteen. De strakke volumes en rechte lijnen vroegen voor een moderne vloer met toch net wat meer textuur voor het warme thuisgevoel. Door de verre zichtlijnen komt de matte afwerking optimaal tot zijn recht.

Rozenberg

Private woningDe bouwheer, tevens ook interieurarchitect, kwam bij toeval terecht op dit leegstaande huisje, omringd door prachtige bomen. Door het oude huisje te koppelen aan een volledig nieuwe leefruimte ontstond een mooie verbinding tussen vroeger en nu. De tijdloze vloer in aardetinten sluit hier perfect bij aan en brengt de natuur binnen.

RAAP

Beton is het sleutelwoord! Plafond, wand en vloer, allemaal beton, maar op de grond toch net iets anders. De witte beton met een paar subtiele gekleurde granulaten zorgt voor een prachtig contrast in deze uniforme woning. De echte eyecatcher is de prachtige centrale trap, bekleed met terrazzo prefab treden.

Princess

Deze flagship store van een bekende Belgische modewinkel moest een statement worden. De architect wou een brute vloer die helemaal aansluit bij leempleister op de muren. Door toon op toon te werken komt de kleding optimaal tot zijn recht. De kleine accenten in groen glas geven net de juiste extra touch aan deze pracht realisatie.

Pont

Helemaal weg gestoken langs het water staat deze prachtige villa welke een totaal renovatie onderging. Binnen, buiten, trappen, dorpels, plinten, muren,… we hebben hier het hele pakket aan gepolijst beton verwerkt! De gekozen samenstelling vormt een perfecte link tussen de rest van de gebruikte materialen.

Myrtilles

Deze woning staat verscholen tussen de bomen in de rand van Brussel. De bouwheer wou een vloer met een zachte uitstraling om snel tot rust te komen na een drukke werkdag. Door te kiezen voor een klein kaliber van granulaten in combinatie met een matte afwerking is deze opzet helemaal geslaagd.

Loker

Helemaal verscholen in de Westhoek staat deze charmante fermette in split levels. Dit was een van onze eerste nieuwbouw projecten en stelde ons direct voor heel wat uitdagingen. Ook vele jaren later is de bouwheer nog steeds uitermate tevreden van zijn keuze. De samenstelling werd na verschillende stalen op punt gesteld.

Klaver

Een architectenwoning zoals ze niet zo vaak meer geplaatst worden. Onder het klassieke rieten dak schuilt een hypermoderne woning. Het gepolijst terras met grote riviergrind en golvende vormen refereert naar de zee en duinen die enkele kilometers verderop liggen.